Saturday, September 28, 2024

100 jaar kinderpostzegels

Vandaag stonden er ca 6 jongelui voor de deur die kwamen om kinderpostzegels te verkopen.  Nu had ik er vorig jaar,  net als altijd, ook aan de deur 2 velletjes besteld welke echter nooit zijn geleverd.

Dit jaar kon het ook allemaal digitaal. Denk dat die ik dan maar even.  Het even was niet echt makkelijk op een kleine telefoon en met al die ogen op je gericht... Uiteindelijk alles gelukt en zelfs nog betaald ook.

Nog een papiertje voor op de deur en de meute vertrok weer.

Zag inmiddels wat voor ontwerp er was gemaakt, in eerste instantie weer veel te veel over gedacht volgens mij, afwachten maar. Levertijd binnen twee weken. Alvast een plaaike.





Labels: , ,

Wednesday, September 18, 2024

bijwerken gegevens blog.

Zie dat de gegevens op dit blog over dingen die ik verzamel een beetje achterhaald zijn. Bedoel daarmee te zeggen dat het gebied wat ingekrompen is voor wat betreft het echte zoeken ernaar. Is wel meer gekrompen de laatste jaren  ;-) . Moet dat ook nog eens aanpassen. Spaar o.m. niet de zegels Nederland welke met grote vrachten door PostNL worden geproduceerd. Koop ze af en toe wel om aan postzegelvrienden te kunnen zenden, op een envelope natuurlijk.
Dit zijn overigens wel leuke plaaikes b.v. uit 2024







Labels: ,

Monday, September 16, 2024

stempels

 Hier wat stempels op postzegels van de plaatsen waar ik gewoond heb of nog doe.
Heb ze niet allemaal (meer of gehad) doch het is een leuke zijtak aan de boom van de filatelie. 
Die van het schrikkeljaar heb ik aan een verzamelaar verkocht die dat als extra verzameld. 

















Labels: , , ,

Saturday, September 14, 2024

stempelen

 


Had een velletje met oude persoonlijke decemberzegels gekocht. Albert Einstein erop. Nu heb ik er aan een voor mijn verzameling genoeg dus en aangezien ze zelfklevend zijn is het lastig er een los te krijgen. Heb er enkele weg geplakt en aan mijzelf gezonden met bijfrankering ( daar over later nog een verhaaltje) Als je dan dit terugkrijgt ben je niet veel verder gekomen met een gestempelde, denk dat ik hem maar te koop zet zo en het verder afwacht. 


Labels: , , , ,

Friday, September 13, 2024

Vandaag laat ik de zegels, persoonlijke,  zien die ik dit jaar heb laten maken.
Denk dat daar niet veel meer bijkomt dit jaar. Als je naar "de markt" kijkt zie je een overdaad van aanbiedingen, vooral van de z.g. persoonlijke zegels die Post NL rondstrooit. Geen idee van de oplagecijfers uiteraard, en daarom lastig te waarderen.









Labels: , ,

Wednesday, September 11, 2024

Persoonlijke postzegel ? Oostenrijk

 Kwam deze postzegel tegen van Oostenrijk :



Heb de -digitale catalogus nagezocht, daar staat wel in de zegel op deze zegel, doch deze is niet te vinden. Ook het sjabloon of andere zegels zijn niet te vinden.  De onderstaande zegels/sjablonen wel, doch die hierboven niet. In ieder geval een leuke aanvulling voor mijn PP collectie.






Labels: , , ,

Tuesday, September 10, 2024

Flessenkip

Op de sociale media kom je wel eens leuke dingen tegen.

Hier worden de plasticflessen inmiddels ingenomen met het statiegeldsysteem. Dat is nog niet overal zo, alhoewel misschien is het een ouder plaatje wat ik tegenkwam.

Denk niet dat het een product is van de jongeman die er bij staat, hij komt ook voor met diverse andere "flessenprodukten", blijft een mooi plaatje, ook als postzegel. De eerste is zoals geleverd, tweede zoals ik besteld heb. Moet ik daar een klacht over indienen ??


 



Labels: , , ,

Monday, September 09, 2024

Een jaar verder

Denk dat ik maar weer wat toe ga voegen aan mijn blog. Zal ook mijn presentatie verder toevoegen, wel achter die van vorig jaar dan. Is wel wat gebeurd hier. De kippen zijn o.a. verdwenen uit de tuin. Spullen voor een groot deel weg gedaan, gegeven of verkocht, Tuin is dus veel groter geworden.
Laat ook wat persoonlijke zegels zien die ik heb laten maken. Ook met kippen.



Velletje met kip en een verre voorvader van ons pluimvee. 


Labels: , , ,


View My Stats