Sunday, February 09, 2014

Hoenders

Kan af en toe best een zijstapje maken op dit o.a. kippenblog.  Kippen zijn hoenders maar hoenders zijn niet per definitie kippen. Ganzen, eenden en duiven bijvoorbeeld vallen ook onder de hoenders. Allemaal vallen deze vogels onder de fazantachtigen. Zit dit nu we  te tikken maar dit is handiger.
Dank aan WIKIPEDIA :
De fazantachtigen (Phasianidae) is een familie kleurrijke vogels. Tot deze familie behoren behalve de fazanten onder andere ook de kalkoen, kwartels, patrijzen, de pauw en de kip. Het zijn bijna allemaal vogels van de Eurazië en Australazië. Een paar geslachten komen uitsluitend voor in Noord- en Midden-Amerika zoals Meleagris (kalkoenen), Bonasa (kraaghoen), Centrocercus (waaierhoenders), Dendragapus (grauw- en blauw sneeuwhoen) en Tympanuchus (prairiehoenders) of zowel Noord-Amerika als Noord-Azië (Lagopus en Falcipennis). Een grote groep sterk op de fazantachtigen lijkende kwartels en hoenders uit Noord- en Zuid-Amerika behoren niet tot deze familie, maar vormen een eigen familie: de Odontophoridae.
Kun je ook gemakkelijker doorklikken naar de betreffende ondersoorten. Waarom dit verhaal, nu zie onderstaande zegel een fraaie Griekse zegel.
 
 

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


View My Stats